Onze dienstverlening voor werkgevers


Ondersteuning bij werving en selectie van planprofessionals

U kunt de werving en selectie van planners (of planmanagers) ook geheel of gedeeltelijk aan ons uitbesteden. Wij beschikken over een actuele database met kandidaten die zelfstandig te werk gaan en snel inzetbaar zijn. Met 30 jaar ervaring heeft Déhora zich ontwikkeld als effectieve bemiddelaar tussen werkgever en planner. Bij onze zoektocht houden wij rekening met de kennis, ervaring en passendheid van de kandidaat binnen uw organisatie. Capaciteiten, persoonlijkheid en vakbeheersing als planner worden getest in een speciaal assessment voor planners.

Meer info >>

 

Tijdelijke planner of manager nodig?

Heeft u op korte termijn een planner of planmanager nodig wegens ziekte, vakantie of andere reden? Déhora Detachering voorziet u graag met een ervaren interim-planner of interim manager.

Het inzetten van een interim-planner is ook geschikt als tussenoplossing bij de zoektocht naar een planner.

Meer info>>

 

Vakantievervangingsservice

Uiteraard plant u de zomervakanties van uw planner(s) zodanig dat uw organisatie hier zo min mogelijk hinder van ondervindt. Maar is de zomer voor u een piekperiode, en bent u op zoek naar een makkelijke aanpak? Dan kunt u een beroep doen op onze vakantievervangingsservice, die wij met succes hebben geintroduceerd.

Bij deze service maakt u tijdig in het voorjaar (voor 15 mei) afspraken met ons over de inzet gedurende één of meer zomermaanden, waarin wij uw planner(s) vervangen. De inzet is telkens voor één of meer kalendermaand(en) in de periode van juni tot en met september (4 maanden).

Informeer voor de zomer van 2018 naar onze mogelijkheden.

Neem gerust contact op >>

 

Vaste begeleiding voor een nieuwe planner

Bij de start van een nieuwe planner is vaak vakinhoudelijke begeleiding gewenst, die niet altijd in de eigen organisatie kan worden geboden. De nieuwe planner moet thuis raken in de manier waarop de planning is georganiseerd. Het plansysteem, de wet- en regelgeving en de specifieke planningsvraagstukken van het bedrijf moeten de planner allemaal eigen worden.

Déhora Academy biedt een uitstekende basisopleiding voor nieuwe personeelsplanners. Maar soms is (daarnaast) een meer directe inzet "on-the-job" gewenst. Heeft u een startende planner die u vakinhoudelijk goed wilt laten begeleiden? Overweeg dan de inzet van een zeer ervaren planner van Dehora met de juiste kennis, ervaring en coachingsvaardigheden om mentor van uw planner te zijn. Eventueel in combinatie met een speciaal plannersassessment waar de specifiek te coachen punten uit naar voren komen.

Ons vaste mentormodel bestaat na de intake uit twee dagen per week begeleiding "on the job" gedurende een kalendermaand. Gedurende de tweede kalendermaand wordt dit één dag per week begeleiding. De derde kalendermaand zal daarop uit twee borgingsdagen bevatten, waar de puntjes op de i worden gezet. De begeleiding omvat bovendien telefonische support gedurende het gehele traject van 3 maanden.




 

Vacatures per e-mail ontvangen?

Met de Job Search Agent ontvangt u de laatste vacatures automatisch in uw mailbox.

Zoek vacatures

Contact

Déhora
Postbus 7850
1000 AB Amsterdam
www.dehora.nl
020 404 4042
info@dehora.nl

© Copyright 2018 Dehora Consultancy Group, All right reserved.
Dehora Consultancy Group gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.